Корисні властивості меду

Мед – безцінний солодкий продукт, який виробляють бджоли. Солодкість йому надають фруктоза і глюкоза. Найчастіше переважає фруктоза, але це залежить від сорту меду.

Експерти розповіли, що натуральний мед багатий необхідними для нормальної життєдіяльності людини мікроелементами. Продукт містить вітаміни групи В у значній кількості, органічні кислоти, ферменти.

Дар бджолиних сот – відмінний помічник в боротьбі з втомою. Він ефективно відновлює сили після тривалої хвороби або важкого робочого дня. Крім цього, мед сприятливо впливає на кровоносну і нервову системи організму.

Корисно пити теплу воду з медом (на склянку води треба взяти чайну ложку меду). Такий напій має заспокійливі і жовчогінні властивості, знижує рівень холестерину в крові. Стакан цілющого напою не тільки поповнить запаси корисних речовин в організмі, а ще й допоможе впоратися з розгулявшимся апетитом людям із зайвою вагою.

Корисні властивості меду залежать від його виду. Особливо багатим мінеральним складом володіє мед з різнотрав’я. Щоденне вживання такого продукту (до 50 грам в день), покращує загальний стан організму, допомагає швидко відновити сили, нормалізує склад крові, сприяє підвищенню гемоглобіну і зміцненню імунної системи організму.

Єдине протипоказання – наявність алергії. Всім іншим солодкі ласощі принесе неоціненну користь для організму.