Все про суші та японські традиції

Суші — традиційна страва японської кухні, яка набрала неймовірної популярності у всьому світі. Суші знамениті найрізноманітнішими начинками та нашаруваннями. Найпопулярнішими з яких є морські продукти, овочі, водорості та інші. Суші бувають сирими, маринованими, а також їх смажать.

Ви втомлені і вам набридли традиційні, домашні страви, хочеться чогось ексклюзивного та пікантного. Не відчаюйтеся, рішення є, воно достатньо просте — є безкоштовна доставка суші Львів.

Які ж є різновиди суші?

Суші — це термін, який не повністю відображає саму страву, яку можна приготувати чотирма способами:

  • Нігірі або ніґірі-дзуші — це смужка сирої риби, загорнутої в рулетик, з рису та морських водоростей.

  • Сашимі — це просто риба нарізана смужками. Вони готуються з будь-якого виду сирої риби;

  • Маки або макі-дзуші — це рулети з рисом та різноманітною начинкою (зі шматочками риби, овочів та іншими), закручені у водорості норі;

  • Коне — це ті самі маки, але не розрізані на шматочки та за формою нагадують конус. Їх їдять виключно руками.

Як подають суші?

Суші традиційно подають з соєвим соусом, васабі (японський хрін) та маринованим імбиром. Між різними видами суші слід вживати імбир, який не варто вмокати в соєвий соус. Це роблять для того, щоб очистити смакові рецептори після однієї страви, щоб сповна насолодитися наступною. Зелений чай, також дозволяє позбутися від присмаку та освіжає ротову порожнину.

Ще однією, та не мало важливою функцією імбиру та японського хріну є протимікробна дія. Оскільки суші переважно роблять з додаванням сирої риби, то ці спеції дезінфікують та захищають організм. Васабі — спеція гостра, її змішують з соєвим соусом. Не варто зловживати цими спеціями, бо вони можуть занадто перебити смак страви. Це, на жаль, не дозволить вам відчути різноманіття прекрасного та дивовижного смаку традиційної японської кухні.

Як їдять суші?

Традиційно суші їдять дерев’яними паличками. Згідно японському етикету, паличками не можна: розмахувати, трясти, тримати в роті та навіть просто перебирати їжу, не споживаючи її. Якщо ви не вмієте користуватися паличками, то не варто зразу просити виделку — це вважається за дурний тон. Краще вже їсти руками, адже в Японії зазвичай так і їдять.

Суші та роли подаються на спеціальній, дерев’яній тарілці. В додаток до них подають імбир, соєвий соус та васабі.

З чого ж варто починати? Перш за все рекомендують з’їсти шматок імбиру, щоб очистити рецептори. В спеціальну мисочку наливаємо соєвий соус і додаємо трошки васабі для пікантності. Обережно беремо паличками суші та делікатно вмокаємо в соус і куштуємо. Звучить смачно, чи не так?

Японія неймовірна країна, багата своєю культурою й традиціями. Якщо ви бажаєте, хоч на краплинку зануритися в неї, спробуйте суші й подумки перенесіться туди.