Компонент оливкового масла здатний запобігти раку мозку

Олеїнова кислота – корисна жирна кислота, яка входить до складу оливкової олії. Фахівці з Единбурзького університету встановили, що вона пригнічує активність генів, пов’язаних з раком. Дослідники вивчали вплив олеїнової кислоти на молекулу miR-7 в мозку. Ця молекула перешкоджає розвитку раку, передає UPI.com.

Експерименти з живими клітинами і клітинними екстрактами показали: олеїнова кислота не давала білку MSI2 зупинити вироблення miR-7. Молекула продовжувала вироблятися і забезпечувала захист від раку. Вчені сподіваються, що їх відкриття допоможе в розробці нових методів профілактики раку мозку.

До речі, раніше співробітники Інституту медичних досліджень Файнштейна з’ясували: антигельмінтний препарат мебендазол здатний впоратися з деякими видами раку мозку, включаючи гліому низького ступеня злоякісності. Мебендазол знищував клітини пухлини так само, як вінкристин (препарат, який використовується для лікування раку мозку).