Новини

Кокосове масло у великих кількостях небезпечно для здоров’я

Епідеміологи назвали найнебезпечніший компонент пирогів, печива і хлібобулочних виробів.
Професор Гарвардської школи громадської охорони здоров’я Карін Міхельс, виступаючи з доповіддю в Університеті Фрайберга в Німеччині, розповіла, що кокосове масло, широко використовується в косметології та харчової промисловості, є природним «чистим отрутою». Цей продукт містить до 80% насичених жирів. У великій кількості ці жири дуже шкідливі. Не рекомендується вживати більше 10% калорій у вигляді насичених жирів (максимум 1 столової ложки на добу).

Кокосове масло володіє антибактеріальними властивостями, зміцнює кісткову тканину, не виділяє канцерогенних жирів, тому воно користується популярністю в харчовій промисловості. Кокосове масло використовують при смаженні, заправці салатів, випічки пирогів і тортів.

Однак часте вживання цього продукту становило смертельну небезпеку для людини. Кокосове масло підвищує концентрацію холестерину в крові, що загрожує розвитком атеросклерозу, інсульту і інфаркту, захворювань жовчного міхура і печінки.