Китайські вчені: М’ясо на вугіллі викликає рак

Китайські вчені прийшли до висновку, що їсти м’ясо, приготоване на вугіллі, небезпечно для здоров’я.
За словами китайських дослідників, при горінні вугілля утворюються поліциклічні ароматичні вуглеводні, які небезпечні для здоров’я людини, оскільки можуть викликати генетичні мутації, які сприяють розвитку раку легенів, а також сечового міхура і шкіри.

При цьому, не важливо наскільки далеко ви перебуваєте від мангала під час приготування м’яса. Найбільша кількість ПАУ надходить в організм саме з їжею.

В ході свого дослідження вчені також виявили несподівану закономірність. Виявилося, що вплив поліциклічних ароматичних вуглеводнів на шкіру виявилося більш небезпечним, ніж на легені. Так, навіть короткочасне перебування неподалік від мангала може сприяти розвитку онкологічних захворювань.

Відзначимо, щоб звести ризики для здоров’я людей до мінімуму, вчені рекомендували надягати одяг з довгим рукавом безпосередньо під час приготування шашлику. Все це допоможе знизити вплив канцерогенів на шкіру хоча б на нетривалий час.