Картопля корисна для зниження кров’яного тиску

Прийнято вважати, що вживання картоплі сприяє набору ваги. Але не так давно вчені з Університету Скрентона в Пенсільванії спростували цю думку.

Дослідники запропонували взяти участь в експерименті 18 чоловіків і 18 жінок, які страждали або від надмірної ваги, або мали підвищений кров’яний тиск. Всім піддослідним фахівці запропонували з’їдати щодня по 6-8 середніх картоплин, крім їх основного раціону.

Виявилося, що через місяць після початку експерименту у випробовуваних знизилися показники кров’яного тиску і не була зафіксована в жодного з учасників надбавка у вазі, хоча картопля вважається шкідливим для фігури продуктом.

Експерти підкреслюють, що найбільш корисно картоплю запікати або варити. Смажена картопля не зробить корисного ефекту на організм. Також не слід видаляти шкірку, тому що в ній знаходиться велика кількість корисних речовин, які сприяють у тому числі зниження кров’яного тиску.