Кардіологи заявляють про надзвичайну шкідливість кокосового масла

Досить часто кокосове масло подається як корисний продукт, придатний для застосування в косметології та кулінарії. Однак останні дослідження Американської кардіологічної асоціації ставлять під сумнів користь кокосового масла, передає «Російська газета».

Отже, часте споживання кокосового масла підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Все очевидно: 82% жирів, що містяться в кокосовій олії, припадають на насичені жири. Ці жири, як відомо, сприяють утворенню відкладень в судинах, підвищують рівень «шкідливого холестерину», провокуючи хвороби серця і судин.

Наприклад, у вершковому маслі 63% насичених жирів, яловичий жир містить 50% насичених жирів, свиняче сало – 39%. Кокосове масло обходить всіх конкурентів. Так як максимальна денна норма по насиченим жирам для чоловіків становить 30 грамів, а для жінок – 20 грамів, лікарі радять обмежувати споживання масла, мучного, солодкого, шоколаду та жирного м’яса. Їх можна замінити авокадо, жирною рибою, горіхами, насінням льону, в яких містяться корисні жири.