Кардіологи рекомендують сердечникам споживати гірчичне масло

Гірчичне масло – унікальний продукт. У ньому ідеальне співвідношення жирних кислот і природних антиоксидантів. За словами медиків, гірчичне масло особливо корисно для серця, пише Zee News. Отже, в цьому маслі 60% мононенасичених жирних кислот, 21% поліненасичених кислот і приблизно 12% насичених кислот.

Перші два типи кислот підтримують здоров’я серця і знижують рівень «шкідливого» холестерину, одночасно підвищуючи рівень «корисного» холестерину. У маслі є 6% жирних кислот Омега-3. На думку лікарів, в маслі ідеальне поєднання пропорцій Омега-3 і Омега-6. Тільки за цієї умови серцево-судинна система буде працювати нормально.

Як показали дослідження, гірчичне масло знижує ризик ішемічної хвороби серця майже на 70%. Також знижується ризик гіпертонії і підтримується оптимальний приплив крові. Гірчичне масло корисніше оливкового. У ньому багато вітаміну Е, який захищає шкіру від вільних радикалів, що з’являються внаслідок УФ-впливу і забруднень зовнішнього середовища. У маслі можна знайти і вітамін А, залізо, кальцій, магній, важливі для росту волосся.