Канадські вчені розвіяли міф про небезпеку солі

Відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, людям не варто вживати в їжу більше п’яти грамів солі на добу. Надлишок призводить до підвищення тиску і збільшує ризик інфарктів.
Однак канадські вчені впевнені, що сіль не так вже й шкідлива для людського організму. Провівши клінічні тести і вивчивши медичні показники більше 90 тисяч чоловік з різних країн світу, вчені зуміли довести, що помірна доза солі натрію набагато корисніше, ніж її нестача.

При цьому зв’язок між високим рівнем вживання солі і хворобами серця виявлена ​​лише щодо Китаю. Причиною цієї закономірності є популярний в країні соєвий соус. Про це йдеться в статті, опублікованій в журналі Lancet.