Йогурт знижує ймовірність розвитку інфаркту та інсульту

Вчені вважають, що вживання йогурту позитивно позначається на здоров’я серцево-судинної системи, знижує ймовірність розвитку інфаркту та інсульту.
До таких висновків фахівці з Бостонського університету (США) прийшли після того, як проаналізували дані про харчування і стан здоров’я більше 73 тисяч чоловік, повідомляють в American Journal of Hypertension.

За підсумками дослідження фахівці з’ясували, що вживання навіть невеликої кількості йогурту (дві порції в тиждень) добре впливає на стан серцево-судинної системи.

Виявилося, що чоловіки і жінки, які вживали йогурт, на 17-21% менше ризикував отримати інсульт або інфаркт. Крім того, знижувалася ймовірність розвитку інших серцево-судинних захворювань.

Поки вчені точно не визначили, чому йогурт так позитивно позначається на здоров’ї. Однак вони припускають, що цей продукт стимулює виробництво моноокиси азоту, який розслаблює судини і змушує їх розширюватися. Крім того, ферменти, які в ньому містяться, можуть перешкоджати формуванню холестеринових бляшок.