Новини

Горіхи знижують ризик серцево-судинних захворювань

Шведські медики вважають, що регулярне вживання горіхів може знизити ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань.
До таких висновків вчені прийшли після того, як провели дослідження. У ньому задіяли 60 тисяч чоловік у віці від 45 до 83 років. Добровольці розповіли медикам про свій спосіб життя і те, які у них існують харчові звички. Після цього фахівці протягом 17 років спостерігали за їх станом здоров’я, повідомляє EurekAlert.

Протягом багаторічного експерименту в учасників дослідження трапилося 4983 серцеві напади. 917 з них виявилися смертельними. Також було виявлено 3160 випадків серцевої недостатності і 7550 фибрилляций передсердь.

Завдяки цим дослідженням медики з’ясували, що у тих людей, які регулярно вживали горіхи, ймовірність виникнення серцевої недостатності була нижче на 20%. Крім того, ті добровольці, які 1-3 рази на місяць вживали порцію горіхів, фібриляція передсердь зустрічалася на 12-18% рідше.

На думку фахівців, такі показники пов’язані з тим, що в горіхах містяться здорові жири, мінерали та антиоксиданти.