Горіхи запобігають розвитку захворювань серця

Вчені розповіли, який продукт допоможе знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Вчені з Гарвардського університету провели дослідження, в якому брали участь 200 тисяч чоловік. В результаті вони з’ясували, що всі види горіхів запобігають розвитку серцево-судинних захворювань.

Зокрема, люди, які два і більше разів на тиждень вживають мигдаль, фундук, кешью, фісташки або пекан, на 15-23% менше схильні до захворювань серця. Арахіс знижував вірогідність розвитку серцево-судинних недуг на 13-15%.

Також фахівці розповіли, що для здоров’я корисні волоські горіхи. Одна жменю цього продукту, з’їдена в тиждень, знижувала ризик розвитку хвороб на 19-21%.

Відомо, що в горіхах міститься багато корисних компонентів. У зв’язку з цим вони також попереджають розвиток раку, діабету, деменції та інших хвороб.