Дієтологи розповіли про шкоду і користь шашлику

Дієтологи розповіли росіянам про користь і шкоду шашлику.
За словами головного дієтолога департаменту охорони здоров’я Москви, заступник директора з наукової та лікувальної роботи Фіц харчування і біотехнології Антоніни Стародубової, м’ясо для шашлику – свинина, яловичина, баранина, телятина – має бути свіжим і обов’язково пройти ветеринарний контроль, повідомляє «Российская газета».

«Що стосується сорти м’яса, то тут важливо дотримати золоту середину», – вважає дієтолог.

З пісного м’яса шашлик вийде дуже сухим, а надмірне споживання жирів тваринного походження шкодить травній і серцево-судинної систем.

Стародубова також нагадала про необхідність неухильного дотримання технології приготування, що дасть можливість уникнути серйозних наслідків для здоров’я.

«Кулінарні експерименти в даному випадку небезпечні», – повідомила дієтолог.

Для маринаду найкраще взяти сухе вино, столовий або винний оцет, лимонний сік, ріпчаста цибуля, сіль і перець. М’ясо маринують, щоб його волокна розм’якшилися.

Оптимальна порція готового шашлику – 100-150 грамів на людину. Блюдо рекомендується доповнити запеченими на вугіллі овочами – грибами, баклажанами, цибулею, гарбузом, помідорами. Не рекомендується мариновані або солоні овочі.

Чи не можна подавати шашлик з жирними соусами, наприклад з майонезом.

Для «дієтичного шашлику» підійде м’ясо кролика, курки, індички і риба.

Дієтологи рекомендують запивати шашлик звичайною водою.