Цибуля – скарбниця вітамінів

Однією з найдавнішою овочевою культурою вважається цибулю. Вже протягом багатьох років і століть відомі її цілющі властивості, безліч корисних елементів і вітамінів, які там переважають. Цибулю використовують не тільки в кулінарії, але і в медичних цілях. Експерти розповілинам, що існує багато різновидів цибулі. Її вирощують не тільки для вживання, але і, як декоративну рослину. Найбільш відомі види, які вирощують на своїх присадибних ділянках: порей, шалот, червоний (фіолетовий), батун.

Цибуля – це ціла скарбниця вітамінів і корисних речовин. Тут містяться – ефірні масла, вітаміни В, С, Д і інші, білки, вуглеводи, жирні кислоти і безліч інших. Одна з важливих властивостей ріпчастої цибулі – це застосування її, як засіб в боротьбі з вірусними інфекціями і авітамінозі. Простий і вірний спосіб захистити себе від вірусів і хвороб – це розкласти на тарілочки в приміщенні нарізану цибулю. Їх розставляють поблизу тих місць, де найчастіше бувають люди. Корисні летючі речовини цибулі розходяться по кімнаті і тим самим знищують віруси.

Більш того, лікарі радять вживати цибулю для поліпшення роботи серця, для відновлення обміну речовин і, в цілому, для травлення, для кровотворення. А не так давно, вчені мотивували, що використання лука в їжі гальмує ріст ракових клітин. Безліч корисних властивостей цибулі робить її головним овочем на нашому столі, а вживання його в сирому вигляді приносить максимальну користь для здоров’я.