Чорнослив корисний для здоров’я кісткової тканини

Регулярне вживання чорносливу значно знижує ламкість кісток. Особливо це актуально для чоловіків і жінок похилого віку, повідомили американські дослідники з університету Флориди.

Вчені провели дослідження, в ході якого вивчали можливості захисту жінок від остеопорозу за допомогою натуральних засобів, що містяться в інжирі, фініках та інших ягодах і фруктах. Всі учасниці перебували в періоді менопаузи. Протягом року за дамами велося спостереження. Одна група жінок щодня вживала 100 гр. чорносливу, а інша – 100 гр. сушених яблук. Також всі випробовувані отримували кальцій і вітамін D. З’ясувалося, що у жінок з групи, що вживала чорнослив, мінеральна щільність ліктьової кістки і кісткової тканини хребта стала значно вище, ніж у жінок з групи, які вживали яблука.

Експерти, грунтуючись на результатах дослідження, рекомендують регулярно вживати чорнослив, особливо жінкам і чоловікам похилого віку, так як їх кістки з віком стають більш крихкими і важче зростаються після переломів.