Чіпси і картопля фрі небезпечні для здоров’я серця

Чіпси і картопля фрі небезпечні для здоров'я серця

Чіпси і картопля фрі можуть становити небезпеку для здоров’я серця, вважають польські дослідники.

Небезпека цих продуктів полягає у високому вмісті в них речовини акриламіду. Раніше ця речовина пов’язували з підвищенням ризику виникнення раку і розладами нервової системи. Вчені провели нове дослідження, в ході якого добровольці протягом 4 тижнів їли чіпси, отримуючи щодня 157 мкг акриламіду. Після чого фахівці зафіксували у випробовуваних підвищення ризику захворювань серця через зміни рівня окислених ліпопротеїнів низької щільності, маркерів запалення і антиоксидантів, які допомагають виводити акриламід з організму.

Американські вчені вважають, що необхідно скоротити вміст небезпечної речовини в їжі. Поки рекомендовано відмовитися від споживання чіпсів і картоплі фрі.