Чим корисні водорості

Для того, щоб добре виглядати, нам часто доводиться відмовлятися від своїх улюблених страв. Хто б розповів, що потрібно такого з’їсти, щоб стати худіше, красивіше і здоровіше? А ось ми і розповімо про це сьогодні. Якби в світі корисних продуктів був Оскар, його б, безсумнівно, отримали гості нашої статті – водорості! До речі, на сайті http://lactomarin.kz/ продається чудовий гель з бурих морських водоростей.

Ламінарія або морська капуста

Відноситься до бурих водоростей, прекрасне джерело йоду, підходить для:
-лікування недостатньої функції щитовидної залози,
-стімуляції обміну речовин в організмі,
-допомагає з головною проблемою ожиріння – відкладенням солей,
-усуває наслідки радіаційного опромінення,
-допомагає при склерозі і ожирінні.

Містить достатню кількість вітаміну С, щоб конкурувати з цитрусовими. Морська капуста унікальна тим, що її можна використовувати як вам завгодно: як в сушеному, замороженому, свіжому, консервованому і маринованому, так і в в’яленої вигляді. З неї можна готувати повний спектр страв, починаючи від супів, закінчуючи найрізноманітнішими десертами. Американці, наприклад, пишаються своїм винаходом зацукрованої морською капустою. Звучить дивно, але спробувати це варто.

Фукус пухирчастий

Відноситься до бурих водоростей, відомий високим вмістом вітамінів. Ось вам кілька цифр для порівняння: щоб отримати стільки вітаміну D, скільки міститься в 10 кг абрикосів, досить використовувати 10 г фукуса, 10 г сухого порошку замінять 11 кг тріски для отримання потрібної кількості йоду, ну і 1 кг шпинату можна замінити цієї відмінною добавкою для того, щоб ваш організм отримав необхідний обсяг заліза.

Даний вид морських водоростей володіє:
- сечогінним ефектом,
- вивід токсинів,
- стимулює кровообіг,
- нормалізує мінеральний обмін.

Фукоідін – речовина, виявлена ​​вченими в фукусі, модулює імунітет, має протипухлинну і антивірусну активність, в тому числі проти ВІЛ-інфекції.
Його використовують в якості приправ до різних рецептами, додають в перші і другі страви, салати та ін. Смак його дуже специфічний, тому їх застосовують в невеликій кількості. Ми радимо для краси вашого тіла замінити порошком фукуса сіль – рослинна сировина можна додавати в будь-які страви.

Спіруліна

Сама «м’ясиста» водорість, здатна замінити білкову цінність соєвих бобів. На 100 грам порошкоподібної спіруліни доводиться до 70г легкозасвоюваного білка. Що вам потрібно знати про цю водорость:
-знижує тягу до алкоголю,
-є медичні підстави припускати, що запобігає появі сивини,
-нормалізует рівень холестерину,
-має компоненти для утворення гемоглобіну.

У кулінарії додають в тісто, омлети, овочеві і фруктові салати – страви набувають пряний смак кориці.

Порфіру (Норі)

Відноситься до червоних водоростей, перешкоджає розвитку атеросклерозу і знижує в організмі рівень «поганого» холестерину. Рекомендований людям з проблемами серця і судинної системи, а також як дієтична добавка до їжі. Вона багата вітамінами A, B12 і D. Для нас відома під назвою норі. Є головним компонентом для приготування традиційних страв японської кухні ролів і суші.

5 фактів, яких ви точно не знали про водорості:

В 1 кг водоростей стільки ж йоду, скільки в 10 000 л морської води
З червоної водорості еухеуми добувають речовину карраген, необхідне для виготовлення помади і морозива
У деяких високогірних районах відомий феномен під назвою «кавуновий сніг». Водорості надають снігу рожевий відтінок, запах і смак кавуна.
Водорості за складом мікро- і макроелементів схожі з людською кров’ю.
Скам’янілі водорості використовують для виробництва динаміту