Червоне вино позбавить від болю в коліні

Компонент в червоному вині може полегшувати біль в коліні. До такого висновку прийшли вчені з іракського Al-Rafidain University College.

У тому, що стосується різного роду наукових досліджень, Ірак вкрай рідко виявляється в новинах. Однак і в цій країні, виснаженою багаторічною громадянською війною, виявляється, теж проводяться різного роду дослідження. Місцеві вчені з’ясували, що пацієнти з остеоартритом, які отримують ресвератрол, повідомляють про зниження рівня болю і запалень в колінах. Відзначимо, що ресвератрол – це антиоксидант, який міститься в шкірці червоних виноградних ягід. Природно, що є він і в червоному вині. Це дослідження було опубліковано в авторитетному науковому журналі Journal of Medicinal Food.

Іракські вчені вперше спостерігали за впливом компонента винограду і червоного вина на симптоми пацієнтів, які страждають від остеоартриту. В цілому, в спостереженнях взяли участь понад 110 осіб, які страждають від цього дуже поширеного захворювання суглобів, за якими стежили протягом трьох місяців. Половина з них отримувала по 500 мг ресвератрола щодня, а другі 50% – точно таке ж на вигляд плацебо. При цьому всі без винятку учасники експерименту одночасно вживали знеболюючі ліки з групи нестероїдних протизапальних засобів на кшталт нурофена.

Через три місяці вчені підвели підсумки. Виявилося, що серед приймаючих ресвератрол пацієнтів спостерігається більш значне зменшення рівня болю, а також запалень. Крім того, у них зменшилася і кількість біомаркерів остеоартриту в крові. Серед інших переваг ресвератрола наука відзначає більш тривалу за часом фертильність, втрату зайвої ваги і навіть протидія процесам старіння. Ось достатня мотивація для помірного вживання вина.