Чай корисний для серця

Регулярне споживання чорного або зеленого чаю може знизити ризик проблем з серцем на 11%.

Чай скорочує накопичення бляшок в артеріях, які естьне що інше, як комбінація небезпечного жиру і холестерину.

Дві чашки чаю за вмістом антиоксидантів рівні п’яти порцій овочів або двом яблукам.

Огляд вчених з університету Західної Австралії показав, що своєю користю чай значною мірою зобов’язаний флавоноїдам. Останні є антиоксидантними компонентами, які корисні в профілактиці серцево-судинних захворювань.

Одна чашка чаю забезпечує 150-200 мг флавоноїдів.

Також вчені з’ясували, що чорний чай і зелений за змістом флавоноїдів рівні.

«Існують дані, згідно яким чай і що у ньому флавоноїди можуть підвищити вміст окису азоту і покращити функцію ендотелію, частково завдяки якій і спостерігається користь чаю для серцево-судинного здоров’я», повідомив доктор Джонатан Ходжсон, співавтор огляду.

«Бляшки в каротидної артерії рідше і в меншій кількості зустрічаються у чоловіків і жінок, які п’ють чай. Дані безлічі досліджень і людських випробувань показали, що флавоноїди в чаї можуть блокувати розвиток атеросклерозу », сказала доктор Кетрін Худ з Tea Advisory Panel. «Даний огляд висуває на перший план результати рандомізованих керованих випробувань, показуючи, що чаевнічаніе може поліпшити здоров’я ендотелію судин, а також скоротити ризик гіпертонії і знизити тиск».

До речі, молоко в чаї не впливає на поглинання флавоноїдів. Крім того, антиокислювальні ефекти, помічені в крові після чаювання, не відрізняються від тих випадків, коли в чай додано молоко.