Чай і кава знижують ризик зараження стафілококом

Чай і кава знижують ризик зараження стафілококом

Вживання чаю та кави знижує ризик зараження стафілококом, вважають американські дослідники з Університету Південної Кароліни.

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 5500 американців, які щодня вживали такі напої, як кава або чай. Виявилося, що існує взаємозв’язок між кількістю бактерій стафілокока в порожнині носа і споживанням цих напоїв.

Експерти з’ясували, що при вживанні кави або чаю приблизно на 50% знижується ризик зараження стафілококом. Медики вважають, що позитивний ефект пов’язаний з тим, що екстракт кави або чаю при споживанні напоїв вдихається через ніс, що, в свою чергу, сприяє зниженню активності стафілокока.