Біологи: Шоколад покращує зір

Американські біологи, провівши дослідження, визначили, що вживання шоколаду позитивно позначається за здоров’я очей.
Дослідження проводили вчені з університету Втіленого Слова Божого в Сан-Антоніо (США). У ньому задіяли 30 чоловік з нормальним зором і короткозорістю. Добровольці повинні були пройти кілька тестів на пильність до поїдання шоколаду і через дві години після прийому їжі, повідомляють в журналі JAMA Ophthalmology.

За підсумками експерименту з’ясувалося, що вживання темного шоколаду покращувало роботу очей. Завдяки цьому десерту у учасників дослідження підвищувалася контрастність і чіткість зору. Ця особливість виявлялася при читанні дрібного тексту.

Таким чином, вчені прийшли до висновку, що темний шоколад впливає на роботу очей. Вживання великої кількості такого десерту може відновлювати і покращувати зір.

Раніше повідомлялося, що темний шоколад покращує мозкову активність і впливає на експресію генів, пов’язаних з передачею сигналів нейронами і сенсорним сприйняттям.