Банани знижують ризик виникнення підвищеного кров’яного тиску

Дефіцит калію для серцево-судинної системи також небезпечний, як і висока концентрація натрію в крові, стверджують американські дослідники з Університету Техасу.

Вчені провели дослідження, в якому взяли участь 3,3 тис. осіб. Виявилося, що існує тісний зв’язок між показниками кров’яного тиску і кількістю калію в крові. А саме, чим менше з харчовими продуктами людина отримувала калію, тим вищим був ризик гіпертонії. Як відомо, в натуральному вигляді калій у великій кількості міститься в бананах.

Медики вважають, що для зниження артеріального тиску потрібно запобігати дефіцит калію в організмі, вживаючи більше винограду, молока, цитрусових, бобових, капусти брокколі та бананів.