5 кращих продуктів для поліпшення роботи суглобів

Суглоби, як і інші частини тіла людини, потребують правильного догляду і підживлення. Щоб вони завжди були в нормі, необхідно правильно харчуватися. У цьому матеріалі ми розповімо, в яких продуктах міститься найбільше корисних для суглобів елементів.

Желатин

Це «майже колаген» в чистому вигляді. Желатин здатний зробити суглоби міцними. Організм може виробляти його самостійно, але в будь-якому випадку потрібно споживати багаті їм продукти. В першу чергу, це желатин. Найкраще споживати звичайний желатин, з якого можна зробити желе з курячого бульйону, на основі фруктових соків або компотів, ягід і фруктів.

Рослинна олія

Найкраще для суглобів підходить нерафінована олія холодного віджиму. Також корисно льняне масло, оливкове або звичайне соняшникове. У них багато корисних жирних кислот Омега-3. Масла можна додавати в салати.

Морська риба

У морській рибі дуже багато сірки, яка як раз бере участь в синтезі хрящової тканини і забезпечує її рідиною, здатної захищати суглоби від крихкості і висихання. Те ж саме можна сказати і про морську капусту. Крім того, в ній є йод, необхідний для захисту від сторонніх вірусів і бактерій.

Молочні продукти

Для кісток і суглобів потрібен кальцій. Він в надлишку міститься в твердому сирі, згущеному молоці, вершках, свіжому молоці, кефірі, йогурті і інших молочних продуктах. Щоденне їх вживання благотворно позначиться на організмі.

Червоне м’ясо

У червоному м’ясі, курячих яйцях і печінки міститься багато заліза, особливо того, що може відрегулювати кількість фосфору в організмі і не дати йому збільшитися.